Het heilige Rijk – Julian Top

Het Heilige Rijk - Julian TopIn een oude, donkere burcht, afgeschermd van spiedende ogen, bereiden de Heren van de Raad van Banruhn hun heilige oorlog voor. Nu de magie, een geschenk van de Goden, is weergekeerd, streven zij naar overheersing van het gehele Continent.

Dief en zakkenroller Rulion, onwetend van de magie die op de wereld terugsijpelt, merkt dat hij bij het uitoefenen van zijn werk ineens over onvermoede krachten beschikt. Spijtig voor hem openbaart zich dit juist wanneer hij een Raadsheer als slachtoffer heeft gekozen. Een onfortuinlijke samenloop van omstandigheden die hem tot staatsvijand nummer één maakt. Een klopjacht begint.

Vrezend voor zijn leven, ontvlucht Rulion de stad en laat daarmee een profetie uitkomen. Een voorspelling met grote gevolgen voor alle koninkrijken van Het Continent…

Paperback, A5, 16,95 euro
Bestel het boek hier in onze webshop!

NBD/Biblion recensie: Het is niet het origineelste thema binnen het fantasygenre, maar Top werkt het wel op een frisse manier uit: een dief blijkt magische krachten te bezitten en raakt in conflict met de autoriteiten. De kruimeldief Rulion doodt per ongeluk een van de Heren van de stad Banruhn. De dief blijkt magie te bezitten. De Heren, die zelf ook magiër zijn, zetten de jacht in op Rulion die hun vileine plannen kan verstoren. Vlot geschreven roman met een sympathieke hoofdpersoon. Hier en daar komt de verhaallijn wat onlogisch en kort door de bocht over: de lezer mist daardoor meer inzicht in de drijfveren van de hoofdpersoon. Zo blijft het geheel wat oppervlakkig, maar houdt het boek wel veel vaart. Julian Top debuteert met deze fantasyroman. Voorin een landkaartje. Bestel het boek voor 16,95 euro in onze webshop.
Marieke van Middelkoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s