Bottenduider – Bianca Mastenbroek

Bottenduider is het nieuwste boek van schrijfster Bianca Mastenbroek bij Books of Fantasy, die eerder Vuurproef en Zilvernimf en andere bittere sprookjes schreef. Bottenduider is het eerste boek binnen de sectie young adult van Books of Fantasy. Inmiddels is dit boek al weer de tweede, herziende druk, met een nieuwe cover van Iris Compiet.

Het ging niet goed! Na al die jaren van voorbereidingen schopte een kind zijn plannen in de war. Net nu alles samen kwam en zijn wraak bijna daar was.
Toen de koning Ajala gevraagd had om een duiding te doen, had hij zich geen zorgen gemaakt. Wat kon een meisje van vijftien nu betekenen? Meer dan waarop hij gerekend had. Ze had hertog Bauenold gewaarschuwd voor het gevaar. Gelukkig wist het kind niet half waarover ze het had.
Hij zuchtte. Nog één maan, dan zou de wereld gerechtigheid kennen. Dan zou iedere worm kruipen en smeken of onder zijn hak verpletterd worden.
Hij liet zijn mantel van zich afglijden, alsof hij zich daarmee ook ontdeed van het masker dat hij op moest houden. Het was hoog tijd om de problemen op te lossen. Niets mocht zijn wraak in de weg staan.
 
Leerlinghofduider Ajala stuit tijdens een Bottenduiding op een onheilspellende dreiging voor het koninkrijk. Een verrader maakt gebruik van duistere magie om alles wat de koning lief heeft te vernietigen. De Botten vertellen haar dat alles draait om de dood van de koningin, vijftien jaar geleden.
Ajala valt midden in een wereld vol geheimen, politieke intriges en oneerlijkheid. Stukje bij beetje komt ze achter de afschuwelijke waarheid. De dreiging voor het koninkrijk is groter dan ze ooit voor mogelijk had gehouden. Als zij geen oplossing vindt, is alles verloren…

A5 Hardcover, 230 p. Prijs: € 14,95
Bestel hier het boek in onze webshop!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s