Atlantis – Martijn Icks

 

Atlantis, het verdoemde eiland

Martijn Icks

Zeven jaar lang lag het in Martijns ladekast omdat grote uitgevers het niet aandurfden om zijn boek tot leven te brengen. BoF durft dat wel, want dit boek moet door zoveel mogelijke mensen gelezen worden!

Deze historische fictie (fantasy) gaat over de nadagen van Atlantis. Het is een heerlijk meeslepend en intrigerend verhaal over een decadente maatschappij aan de rand van de afgrond. Heerlijke verwikkelingen aan het hof, sterrenkundigen die voorspellingen doen die goed in hun straatje passen, opportunistische raadsheren en Wijzen die voor eigen gewin vechten, slaven met ambitie; kortom: een vervallen koninkrijk dat op het punt staat ineen te storten. Eén jongedame weet dit zelfs met grote zekerheid; een tempelmaagd die van Poseidon zelf een waarschuwing heeft gekregen. Maar wie gelooft nu zo iemand?

Meeslepende historische fictie over een tot de verbeelding sprekende stadstaat; gedoemd om in de golven de zee te verdwijnen. Heerlijk leesvoer. `Jaloersmakend goed`, aldus schrijver/uitgever Alex de Jong.

Meer over dit boek en de auteur:
Martijn Icks (1981) schrijft al verhalen sinds hij een pen kan vasthouden. Een aantal ervan zijn gepubliceerd in literaire tijdschriften en jaarboeken. Atlantis is zijn tweede roman, na Het wisselkind (2009). Omdat het schrijversbestaan maar karig is, werkt hij als historicus aan de Universiteit van Heidelberg, waar hij onderzoek doet naar Romeinse keizers. 

”Atlantis is bedorven, Viveia. Ik heb mijn kinderen een paradijs geschonken, maar ze hebben er een bende van gemaakt. Overal waar ik me wend, zie ik losbandigheid en corruptie. Politici konkelen om de macht, priesters geloven niet meer in de goden die ze aanroepen… Leugens en wreedheid zijn aan de orde van de dag. Maar jij, jíj bent nog puur.Breng hen tot inkeer, dan zal Atlantis misschien gespaard blijven.” 

Wanneer Poseidon tot haar spreekt, begint voor het tempelmaagdje Vivi een nachtmerrie. Wanhopig probeert ze de eilandbewoners voor het naderende onheil te waarschuwen, maar de machthebbers weigeren haar serieus te nemen. Tegen wil en dank raakt ze steeds verder in hun corrupte wereld verwikkeld… een wereld van spionnen,  gifmengers en intriganten die vuige complotten tegen elkaar smeden en niet kijken op een moord meer of minder…Ondertussen is de jonge slaaf Setep vastberaden zich op zijn meesters te wreken. Hij streeft na wat Vivi probeert te voorkomen: de ondergang van Atlantis.

Paperback, A5, 14,95 euro
Bestel het boek hier in onze webshop!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s