Tais Teng

Tais Teng
Schreef voor Books of Fantasy het fantasy-SF-boek Werelden van Vuur en IJs. Meer informatie over dit boek vind je hier. Wil je het direct bestellen in onze webshop, dan klik je hier.

Als kind ambieerde Tais Teng een carrière als ruimtepiloot of duiker naar verzonken schatten. Lezen ging niet best en hij kreeg bijles. Uiteindelijk overwon hij zijn aversie tegen lezen en begon hij zelf zijn eigen verhalen te schrijven. Ook toonde hij een talent voor schilderen en tekenen. Hij studeerde korte tijd biologie, maar gaf zijn studie op om zich te concentreren op schilderen, tekenen en het schrijven van korte verhalen.

Rond 1971 vestigde hij zich als illustrator/kunstenaar. Zijn belangstelling voor sciencefiction leverde hem enige opdrachten op van uitgevers binnen het genre. SF werd in de jaren zeventig zeer populair in Nederland en Tais Teng mocht zich uitleven op de covers van verschillende SF boeken. Hij schilderde uiteindelijk zoveel ontploffende ruimteschepen dat hij -volgens eigen zeggen- lange tijd geen vuurbal meer kon zien. Teng werd een bekende artiest binnen de SF-wereld en hij was onder andere betrokken bij tijdschriften als King Kong SF en Holland-SF. Hij ontwierp bijvoorbeeld ook het beeldje voor de King Kong Award (de voorloper van de Paul Harland Prijs) die jaarlijks werd uitgereikt aan het beste korte SF-verhaal. Saillant detail is dat Teng zelf de King Kong Award een aantal malen heeft gewonnen.
In de jaren tachtig begon Teng met het schrijven van boeken voor de jeugd. Zijn eersteling “Als de cactussen zachtjes fluiten”, een sprookjesachtig SF verhaal, kwam in 1982 uit.

Inmiddels heeft Teng meer dan negentig boeken geschreven voor kinderen en volwassen. Hij heeft een voorkeur voor griezelverhalen en SF, maar schrijft tevens detectives en historische romans. Ook was hij, samen met bekende schrijvers als Paul van Loon en Bies van Ede lid van het Griezelgenootschap, een groep schrijvers die uitsluitend griezelverhalen voor kinderen schreef en in 2003 uit elkaar ging. Zijn persoonlijke website: www.taisteng.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s