Jaap Boekestein

Jaap Boekestein
Schreef voor Books of Fantasy de fantasyreeks Kadhal, waarvan inmiddels de delen 1 en 2 verschenen zijn (beide los leesbaar). Meer informatie over deze boeken vind je hier en hier. Wil je het direct bestellen in onze webshop, dan klik je hier voor deel 1 en hier voor deel 2.

Jaap lijkt op het eerste gezicht zo weggestapt te zijn uit één van zijn eigen verhalen. ‘Mijn grote gestalte heeft mij een keer een baantje als uitsmijter opgeleverd, en mijn voorvaderen waar roofridders, maar dat is lang geleden. Tegenwoordig word ik betaald om leuke dingen met computers te doen,’ lacht hij.
Jaaps eerste publicatie stamt uit 1989 en sindsdien zijn er honderden verhalen, vier romans en een aantal bundels met korte verhalen van hem verschenen. ‘Ik vind bijna ieder genre leuk om te schrijven: sciencefiction, fantasy, horror, thrillers… Zolang er maar spanning in zit. Een verhaal is een avontuur, moet verrassen en verrukken en heeft het liefst ook nog eens interessante personages. Dat probeer ik in ieder geval in mijn schrijven te stoppen. Mijn fantasy is een mengeling van schelmenromans met een vleugje horror en decadentie. Grote voobeelden zijn Jack Vance, Fritz Leiber, Tanith Lee, Clark Ashton Smith en Robert van Gulik.’

BoF Boeken van Jaap:
Kronieken van Kadhal 1: De Dood van de Magier
Kronieken van Kadhal 2: De Geboorte van de Magier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s