Inge van Sombrië

 

Thuis in Tibet - Inge van Sombrië

Inge van Sombrië
Schreef voor Books of Fantasy Thuis in Tibet, over haar reizen naar dit deel van de wereld.  Meer informatie over dit boek vind je hier. Wil je het direct bestellen in onze webshop, dan klik je hier.

Inge van Sombrië (schrijfster van het BoF-boek Thuis in Tibet) is zo iemand die haar leven lang al schrijft. Het begon met opstellen over fictieve reizen naar de noordpool toen ze negen was. De penvrienden waarmee ze schreef tijdens haar tienerjaren konden elke week rekenen op een lange brief.

 
Vanaf haar twintigste stuurde ze vanaf vakanties regelmatig brieven van wel twaalf A4’tjes (aan twee kanten beschreven uiteraard) naar vriendinnen, waarin ze gedetailleerd beschreef wat ze allemaal zag, dacht en meemaakte.
Dit patroon zette zich als vanzelf voort toen ze begon met verre reizen te maken naar alle delen van de wereld. Zonder reisdagboek is er voor Inge geen leven denkbaar.
 
Voordat ze aan het echte werkleven begon, deed ze freelance klussen voor krantjes en tijdschriften (columns, interviews) en zat ze zo’n vier jaar achter de microfoon van de lokale radio-omroep om plaatselijke grootheden te interviewen.
 
Inge heeft van alle brieven, artikelen, mijmeringen en interviews die ze in haar hele leven heeft geschreven ook kopietjes bewaard. Een beetje een droevige dwangneurose, vindt ze zelf, maar wel handig voor die eventuele biografie later… 🙂

Een reactie op Inge van Sombrië

  1. Inge zegt:

    NBD|Biblion recensie:
    Vlot geschreven verslag van vier door de schrijfster gemaakte reizen naar Tibet, Ladakh, Sikkim en Bhutan in de periode 2002-2008. Aan de hand van korte stukjes voorzien van een titel volgt een beschrijving van de reis en haar ervaringen en indrukken. Er is veel en gedetailleerd aandacht voor de bevolking, cultuur en natuur. Het boek is voorzien van een inhoudsopgave, een korte inleiding in het boeddhisme, diverse kleurenfoto’s aan het eind van iedere reis, de letterlijke weergave van tijdens de reis verzonden e-mails, een lijst met aanbevolen boeken en films, een woordenlijst en een overzicht van de teksten behorend bij de foto’s. Met name door de korte stukjes een makkelijk te lezen boek waarmee een indruk wordt verkregen van de Tibetaans-boeddhistische cultuur in Tibet, Ladakh, Sikkim en Bhutan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s