Brad Winning

Brad Winning
Schreef voor Books of Fantasy diverse (fantasy)boeken, waaronder de fantasydetective Sylvestre Curare (Bloed & Eer), de horror/thrillerbundel Kwade Geesten en de fantasy korte verhalenbundel Schelmen & Schatten. Meer informatie over deze boeken vind je hier, hier en hier. Wil je het direct bestellen in onze webshop, dan klik je hier voor Sylvestre Curare, hier voor Kwade Geesten en hier voor Schelmen & Schatten.

Natuurlijk weten de ‘insiders’ het allemaal al: Brad Winning is het pseudoniem van fantasy auteur en -uitgever Alex de Jong.
Schrijver/uitgever Alex de Jong is (de eerste Nederlandse) winnaar van de Elf Fantasy Award 2003 (Terry Goodkind en Robin Hobb wonnen deze prestigieuze award voor hem) en de Unleash Award 2006. Alex is een auteur die van schrijven nu eindelijk wel eens zijn “breadwinning” wil maken. 
Alex werd geboren op 11 november 1967 en wist al vanaf zijn zesde jaar dat hij later schrijvend zijn brood zou verdienen. Toch begreep hij al snel dat je als middelmatig schrijver nooit een boterham kunt verdienen, zodat hij maar de journalistiek in dook. Pas rond zijn 36e levensjaar verscheen zijn boek ‘De raad van zeven’. Hoewel naar eigen bescheiden mening ‘zeker geen literair hoogstandje’, won hij er als eerste Nederlandse schrijver (en debutant) wel de Elf Fantasy Award mee.
Zijn passie voor fantasy, schrijven en uitgeven bracht hem er toe in 2004 Pure Fantasy op te richten. Inmiddels geeft hij ook via zijn concept ‘Books of Fantasy’ boeken van anderen uit. Recentelijk heeft hij besloten om zich ook zelf weer meer als auteur te presenteren. Zodoende bracht hij oktober 2009 Kwade Geesten (bundel met thrillerverhalen) uit en volgende een jaar later Bloed & Eer. Hij werkt op dit moment aan een fiks aantal nieuwe boeken, zoals o.a.: Deel twee van Sylvestre Curare, de Sword & Sorcery-roman Godendoder en de steampunkroman Ondergang.
Website: www.bradwinning.com

In voorbereiding:
● Ondergang (verwacht in 2013)
● Godendoder (verwacht in 2013)
● Heksenjacht (verwacht in 2013)
● Bloed & (On)schuld (verwacht in 2013)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s