Bianca Mastenbroek

Bianca Mastenbroek
Schreef voor Books of Fantasy de fantasyboeken Vuurproef en Bottenduider. Meer informatie over deze boeken vind je hier en hier. Wil je het direct bestellen in onze webshop, dan klik je hier voor Vuurproef en hier voor Bottenduider.

Voor Bianca Mastenbroek (1975) is schrijven haar lust en haar leven. Al van kinds af aan had ze de ambitie om schrijver te worden. Die ambitie maakte ze in 2008 waar, toen haar boek Vuurproef uitkwam bij Books of Fantasy, een historische roman over heksenvervolging. Binnen enkele maanden was de eerste druk uitverkocht en mocht ze zich verheugen over vele positieve reacties. Daarna verschenen verschillende korte fantasyverhalen van haar hand in Pure Fantasy Magazine en in verhalenbundels zoals Verborgen achter de horizon, Time Out en Zee van verbeelding.

Samen met illustratrice Iris Compiet publiceerde zij Zilvernimf en andere bittere sprookjes, een fullcolour sprookjesboek voor volwassenen die niet van zoete verhaaltjes houden.

Ze schreef drie verhalen voor In de schaduw van de Geselberg, een hardcover boekwerk met 12.000 jaar verhalen over de Geselberg in Groningen, die deels op archeologische vondsten zijn gebaseerd. Een tweede boekwerk gebaseerd op archeologische vondsten is Het gebroken zwaard. Daarin schreef Bianca twee verhalen over de muntschat van Groningen en de Bisschopshof in Drenthe.

Naast historische en fantasyverhalen, schrijft ze ook graag voor kinderen en de jeugd. In augustus 2010 verschijnt haar eerste jeugdboek, Bottenduider, bij Books of Fantasy. En in april 2011 verschijnt De boom in, een voor kinderen in groep zes boekje in de reeks Gestreepte boekjes bij uitgeverij Pica Educatief.
Ook is ze een fanatieke deelneemster aan verschillende schrijfwedstrijden. Zo won ze in 2008 de schrijfwedstrijd van het Brabants Bureau voor Toerisme met een spannend verhaal over de Catharinakerk in Eindhoven, haar woonplaats. Ze werd tweede in de Unleash Award van 2009 en in datzelfde jaar won ze de eerste editie van Fantastels.

Ooit hoopt ze een epische bestseller te schrijven en nationale bekendheid te genieten als schrijver.
Website: www.biancamastenbroek.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s